Máme iné škvrny ! !!

13. júla 2017, tamara, Nezaradené

No, chvalabohu, že nám to už niektorí dotknutí výrobcovia vysvetlili. Lebo už som skutočne začínala mať pochybnosti 🙂

Určite ste v médiách zaregistrovali správu o analýze produktov, predovšetkým potravín, ktorú vypracovali odborníci z Vysoké školy chemicko-technologické. Výsledok – z 21 testovaných produktov, ktoré sú pod rovnakou značkou predávané vo viacerých krajinách, sa 13 líšilo, 5 sa len mierne odlišovalo a len 3! boli rovnaké.

Viem, že o tomto probléme sa hovorí už dlho. Dokonca predstavitelia Vyšehradskej štvorky „vybojovali“, aby sa touto témou v Bruseli začali seriózne zaoberať.

Ale.

Ale, nie je smutné, že sa takéto niečo vôbec musí riešiť? Prečo k takémuto niečomu vôbec došlo? Ako toto môžu robiť ľudia ľuďom? Veď oni si z nás, úplne beztrestne, urobili lukratívne európske smetisko. Áno, lukratívne, pretože my za tú „kvalitu“, ktorú nám sem dovážajú, platíme naozaj draho.

Čo ma ale dostalo, tak to sú vyjadrenia výrobcov. My, ľudia z „východného bloku“, máme podľa nich iné chute ako „západniari“. Nám, ak správne čítam medzi riadkami, chutí sajrajt. No a z toho logicky vyplýva, že aj naša bielizeň je zašpinená inými škvrnami. Takými, na ktoré netreba toľko aktívnej látky v pracom prášku. Atakďalejatakďalej. Čítala som si vyjadrenia niektorých dotknutých výrobcov a bolo mi z toho smutno…

P.s.: Práve som robila ríbezľový džem. Samozrejme, z ríbezlí, ktoré rastú iba u nás, v postsocialistickom bloku. Takže verím, že škvrny, ktoré sa mi podarilo urobiť, odstránim vďaka sile pracieho prášku, vyrábaného špeciálne pre náš trh 🙂 Držte mi palce 🙂